Camponotus cruentatus

9.4514.65

Wissen
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Mieren van Camponotus cruentatus komen van nature voor in Zuid-Europa. Het is een grote miersoort die erg makkelijk te houden is. Hun winterrust periode is ook vrij kort in vergelijking met andere Europese miersoorten. Door hun donkere kleuren en opmerkelijke oranje plekken vallen ze erg goed op. Het is dus een hele mooi miersoort die door hun makkelijkheid, grootte en uiterlijk erg populair is.

Basis informatie

Distributie: Zuid-Europa
Habitat: bosgebieden
Type kolonie: monogyne
Grootte gyne: ca. 14mm – 16mm
Grootte werksters: ca. 6mm – 14mm
Dieet: suikerbronnen (honing, schenkstroop, suikerwater) en insecten zoals vliegen, krekels en muggen.
Luchtvochtigheid: 50 – 60%
Temperatuur: 21 – 24 graden
Winterrust: ja, van eind november tot eind februari
Kolonie ontwikkeling: volledig clausstraal
Moeilijkheidsgraad: 🐜

Extra informatie

Kolonie grootte

1Q met broed, 1Q met 1 – 5 werksters

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Camponotus cruentatus” te beoordelen

You've just added this product to the cart:

Translate site »