Camponotus truncatus

10.1516.80

Wissen

Beschrijving

Mieren van Camponotus truncatus komen van nature voor in Europa en Azië. Het is één van de weinige Camponotus soorten waarbij de werksters groter zijn dan de gyne, maar als dat niet bijzonder genoeg is dan is het misschien handig om te weten dat deze miersoort vaak in/op bomen leeft in plaats van tunnels en kamers in de aarde te graven.

Basis informatie

Distributie: Europa en sommige delen van Azië
Habitat: Bossen
Type kolonie: monogyne
Grootte gyne: ca. 6mm – 7mm
Grootte werksters: ca. 7mm – 10mm
Dieet: suikerbronnen (honing, schenkstroop, suikerwater) en insecten zoals vliegen, krekels en muggen.
Luchtvochtigheid: 50 – 60%
Temperatuur: 20 – 27 graden
Winterrust: ja, van eind oktober tot eind maart
Kolonie ontwikkeling: volledig clausstraal
Moeilijkheidsgraad: 🐜🐜

Extra informatie

Kolonie grootte

1Q met broed, 1Q met 1 – 10 werksters, 1Q met 20+ werksters

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Camponotus truncatus” te beoordelen

You've just added this product to the cart:

Translate site »